Τυροκομικά

Γιατί έχει μεγαλύτερη αντοχή στο ψήσιμο και κατά συνέπεια καλύτερη εμφάνιση πάνω στην πίτσα. Χρησιμοποιείται ευρέως για την παρασκευή της ναπολιτάνικης πίτσας.

Το Parmigiano Reggiano είναι ένα τυρί Π.Ο.Π. και παρασκευάζεται στην Πάρμα και στην Ρέτζιο Εμίλια και διαθέτει πιστοποίηση από Consorzio Parmigiano Reggiano, ενώ το τυρί Grana Padano είναι Π.Ο.Π. τυρί που παρασκευάζεται με παρόμοιο τρόπο, στην Κοιλάδα του Πάδου.

Επίσης, το τυρί Grana Padano είναι πιο μαλακό και βουτυρένιο, ενώ το Parmigiano Reggiano έχει πιο έντονη γεύση. Αυτό οφείλεται στο διαφορετικό χρόνο ωρίμανσης τους.

Συχνά οι περιγραφές mozzarella di Bufala και mozzarella θεωρούνται συνώνυμα, αλλά διαφέρουν στη παρασκευή και στη γεύση τους.

Η mozzarella παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα και είναι απαλή στη γεύση, ενώ η mozzarella di Bufala είναι από βουβαλινό γάλα με γεύση πιο έντονη και όξινη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο