ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

  1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

    H εταιρεία «GLOBAL FOODS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «GLOBAL FOODS», που εδρεύει στις Αχαρνές Αττικής, με ΑΦΜ: 800814833, ΔΟΥ Αχαρνών δεσμεύεται να προστατεύει το απόρρητο των επισκεπτών της ιστοσελίδας της και αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την υποχρέωσή της ως προς την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων τους. Θα είμαστε σαφείς και ειλικρινείς όσον αφορά στα δεδομένα που συλλέγουμε και τους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέγουμε.

Αυτή η πολιτική περιλαμβάνει και αναφέρεται στα εξής:

  • Τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε λόγω της σχέσης σας με εμάς ως επισκέπτη και μέσω της χρήσης του ιστότοπου.
  • Από πού λαμβάνουμε τα δεδομένα
  • Τι κάνουμε με αυτά τα δεδομένα
  • Πώς αποθηκεύουμε τα δεδομένα
  • Σε ποιον διαβιβάζουμε/γνωστοποιούμε αυτά τα δεδομένα
  • Πώς αντιμετωπίζουμε τα δικαιώματα προστασίας δεδομένων σας
  • Πώς συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες προστασίας των δεδομένων

Όλα τα προσωπικά δεδομένα συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

 

Προσωπικά δεδομένα είναι οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με εσάς και μας επιτρέπει να σας αναγνωρίζουμε, όπως το όνομα, τα στοιχεία επικοινωνίας, και οι πληροφορίες που σχετίζονται με την πρόσβασή σας στον ιστότοπό μας και την ηλεκτρονική μας αλληλογραφία.

Ενδέχεται να συλλέξουμε προσωπικά δεδομένα από εσάς όταν επικοινωνείτε μαζί μας, μέσω της φόρμας που υπάρχει στον ιστότοπο της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ενδέχεται να συλλέξουμε τις εξής κατηγορίες στοιχείων:

α.    Όνομα, διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση e-mail, αριθμός τηλεφώνου,

β.    Πληροφορίες κατά τη χρήση του ιστότοπου,

γ.    Επικοινωνίες που ανταλλάσσετε μαζί μας ή κατευθύνετε σε εμάς μέσω επιστολών, e-mail, chat, κλήσεων και κοινωνικών δικτύων,

δ.      Τοποθεσία, συμπεριλαμβανομένης της γεωγραφικής θέσης του υπολογιστή ή της συσκευής σας σε πραγματικό χρόνο μέσω GPS, Bluetooth, και της διεύθυνσης IP, καθώς και των τοποθεσιών hotspot Wi-Fi και πύργων κινητής τηλεφωνίας, που προέρχονται από τους χρήστες, σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε δυνατότητες βάσει τοποθεσίας και ενεργοποιείτε τις ρυθμίσεις υπηρεσιών τοποθεσίας στη συσκευή και τον υπολογιστή σας.

 

3. ΣΚΟΠΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ- ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ

 

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο όταν έχουμε νομική βάση για να το πράξουμε. Η νομική βάση εξαρτάται από τους λόγους που έχουμε συλλέξει και χρειαζόμαστε για να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα.

 

Τα δεδομένα σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους παρακάτω σκοπούς:

α.    Παροχή πληροφοριών που ζητάτε: Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας, για να σάς παρέχουμε τις υπηρεσίες που ζητάτε σε αναφορά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του ιστότοπου μας.

β.    Μάρκετινγκ: Ανά διαστήματα, επικοινωνούμε μαζί σας ηλεκτρονικά και σας παρέχουμε πληροφορίες για τις προσφορές και τα προϊόντα μας. Θα έχετε την επιλογή να λαμβάνετε ή όχι τέτοιες επικοινωνίες, αναλόγως με το αν θα εγγραφείτε ως συνδρομητές στο newsletter μας ή όχι. Επίσης, σε κάθε ηλεκτρονική μας επικοινωνία θα έχετε την ευκαιρία να υποδείξετε ότι δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε το υλικό άμεσου μάρκετινγκ.

γ) Μέσω της ιστοσελίδας μπορείτε να προβείτε σε παραγγελίες μέσω του llink e-ordering. Στη συνέχεια θα μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα της global app προκειμένου να διεκπεραιώσετε την παραγγελία σας σύμφωνα με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ και του ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ που παρατίθενται εκεί.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Επίσης, ενδέχεται να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους παρακάτω λόγους:

–   Για να συμμορφωθούμε με κάποια νομική υποχρέωση.

–   Επειδή μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα .

Μόνο άτομα ηλικίας από 16 ετών και άνω μπορούν να παρέχουν τη δική τους συγκατάθεση. Για παιδιά κάτω από αυτή την ηλικία απαιτείται η συγκατάθεση των γονέων ή των νόμιμων κηδεμόνων.

Δεν διατηρούμε τα δεδομένα σας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο υποβάλλονται σε επεξεργασία. Για να καθορίσουμε το κατάλληλο χρονικό διάστημα διατήρησης, λαμβάνουμε υπ’ όψη την ποσότητα, τη φύση και την ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων, τους σκοπούς για τους οποίους τα επεξεργαζόμαστε και τη δυνατότητα να πετύχουμε τους σκοπούς αυτούς με άλλα μέσα.

Επίσης, λαμβάνουμε υπ’ όψη τα χρονικά διαστήματα για τα οποία ίσως χρειαστεί να διατηρήσουμε προσωπικά δεδομένα προκειμένου να εκπληρώσουμε τις νομικές μας υποχρεώσεις ή για να ανταποκριθούμε σε καταγγελίες/ερωτήσεις και να προστατέψουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας σε περίπτωση άσκησης κάποιας αξίωσης. Αυτή η περίοδος ορίζεται σε πέντε, (5), έτη για δεδομένα που συλλέγουμε για την επικοινωνία μαζί σας.

Επιπροσθέτως θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για λόγους προώθησης των προϊόντων μας, εκτός εάν φυσικά αποφασίσετε να ζητήσετε τη διαγραφή τους.

Όταν δεν χρειαζόμαστε πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα, τα διαγράφουμε ή τα καταστρέφουμε με ασφάλεια. Επίσης, λαμβάνουμε υπ’ όψη εάν και πώς μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε με την πάροδο του χρόνου τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούμε, καθώς και εάν μπορούμε να τα διατηρήσουμε ανώνυμα, ώστε να μην μπορούν πλέον να συσχετιστούν με εσάς ή να σας ταυτοποιήσουν. Σε αυτήν τηνπερίπτωση, ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση.

4.  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ακολουθούμε αυστηρές διαδικασίες ασφαλείας κατά την αποθήκευση και γνωστοποίηση των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς και για την προστασία τους από τυχαία απώλεια, καταστροφή ή ζημία. Τα δεδομένα που μας παρέχετε προστατεύονται, σύμφωνα με την πολιτική ασφαλείας της εταιρείας μας.

Ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε τα δεδομένα σας σε αξιόπιστους τρίτους για τους σκοπούς που καθορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Απαιτούμε από όλα τα τρίτα μέρη να διαθέτουν τα κατάλληλα μέτρα τεχνικής και επιχειρησιακής ασφάλειας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ελλάδος και της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων.

5. ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με τα εξής τρίτα μέρη για τους σκοπούς που περιέχονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου:

α.    Αξιόπιστους παρόχους υπηρεσιών με τους οποίους συνεργαζόμαστε για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεών μας, όπως παρόχους υπηρεσιών διαχείρισης της ιστοσελίδας μας.

β.     Νομικούς και άλλους επαγγελματίες συμβούλους, δικαστήρια και φορείς επιβολής του νόμου σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, προκειμένου να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας που προκύπτουν από τη σύμβασή μας μαζί σας

δ.    Κοινωνικά δίκτυα: Μέσω του ιστότοπου και της εφαρμογής μας ή πριν από την επίσκεψή σας στον ιστότοπο και την εφαρμογή μας, ενδέχεται να έχετε πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα τρίτων μερών. Όταν είστε εγγεγραμμένος με το λογαριασμό σας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα λάβουμε τα προσωπικά δεδομένα που επιλέγετε να μοιραστείτε μαζί μας μέσα από αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με τις ρυθμίσεις απορρήτου τους, προκειμένου να βελτιωθεί και να εξατομικευτεί η χρήση του ιστότοπού μας ή της εφαρμογής μας. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε συνδέσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον ιστότοπο ή στην εφαρμογή μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κοινοποιηθούν τα στοιχεία σας στον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσής σας και, πιθανώς, να παρουσιαστούν στο προφίλ που διατηρείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να είναι προσβάσιμα σε άλλους στο δίκτυό σας. Συμβουλευτείτε τη δήλωση απορρήτου αυτών των τρίτων μερών παρόχων μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να μάθετε περισσότερα για αυτές τις πρακτικές.

Όταν η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων βασίζεται στη συναίνεσή σας, έχετε την επιλογή να αποσύρεται τη συναίνεσή σας για την επεξεργασία ή να προβείτε σε διαγραφή των προσωπικών σας στοιχείων οιαδήποτε στιγμή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με την υποβολή αίτησης μέσω του ιστοτόπου μας ή μέσω των υπηρεσιών mail (βλ. παρακάτω στο τμήμα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ).

 

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Υπό ορισμένες συνθήκες και βάσει νόμου, έχετε το δικαίωμα:

  • Να πληροφορείστε αν διατηρούμε προσωπικά δεδομένα σας και, αν ναι, ποια είναι τα δεδομένα αυτά και γιατί τα διατηρούμε/χρησιμοποιούμε.       
  • Να ζητάτε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα (κοινώς γνωστό ως «αίτημα πρόσβασης του υποκειμένου των δεδομένων»). Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνετε αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων σας που διατηρούμε και να ελέγχετε αν τα επεξεργαζόμαστε νόμιμα.
  • Να ζητάτε τη διόρθωση των προσωπικών δεδομένων σας που διατηρούμε. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να διορθώνετε τυχόν ελλιπείς ή ανακριβείς πληροφορίες που έχουμε για εσάς.
  •   Να ζητάτε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να ζητάτε να διαγράψουμε ή να καταργήσουμε προσωπικά δεδομένα όπου δεν υπάρχει κανένας λόγος για να συνεχίσουμε να τα επεξεργαζόμαστε. Επίσης, έχετε το δικαίωμα να ζητάτε από εμάς να διαγράψουμε ή να καταργήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα όπου έχετε ασκήσει το δικαίωμα ένστασης στην επεξεργασία τους (βλ. παρακάτω). Μπορείτε να διαγράψετε αυτά τα προσωπικά δεδομένα όταν η χρήση τους βασίζεται στη συναίνεσή σας.
  •   Να αντιτάσσεστε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, όταν επικαλούμαστε έννομο συμφέρον (ή συμφέρον τρίτου), αλλά υπάρχει λόγος στη δική σας περίπτωση που σάς κάνει να θέλετε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία τους για το λόγο αυτόν. Επίσης, έχετε το δικαίωμα αντίταξης εφόσον επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ.
  •   Να αντιτάσσεστε στην αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, όπως η δημιουργία προφίλ, που δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων χρησιμοποιώντας τα προσωπικά σας δεδομένα ή το προφίλ σας.
  • Να ζητάτε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτό σας επιτρέπει να μάς ζητάτε να διακόψουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, για παράδειγμα, εάν θέλετε να διαπιστώσουμε την ακρίβειά τους ή τον λόγο επεξεργασίας τους.
  • Να ζητάτε τη διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε εσάς ή άλλο μέρος, (κοινώς γνωστή ως δικαίωμα «φορητότητας δεδομένων»), σε ηλεκτρονική και δομημένη μορφή. Αυτό σας επιτρέπει να λαμβάνετε τα δεδομένα σας από εμάς σε ηλεκτρονικά χρησιμοποιήσιμη μορφή και να μπορείτε να διαβιβάζετε τα δεδομένα σας σε άλλο μέρος σε ηλεκτρονικά χρησιμοποιήσιμη μορφή.
  • Ανάκληση συγκατάθεσης. Στις περιορισμένες περιπτώσεις όπου ενδεχομένως έχετε παράσχει τη συγκατάθεσή σας για συλλογή, επεξεργασία και διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων για συγκεκριμένο σκοπό, έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας για τη συγκεκριμένη επεξεργασία. Αφού λάβουμε την ειδοποίηση ότι έχετε αποσύρει τη συγκατάθεσή σας, θα πάψουμε να επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας για το σκοπό ή τους σκοπούς για τους οποίους είχατε αρχικά συμφωνήσει, εκτός εάν έχουμε άλλη νομική βάση για να το πράξουμε νόμιμα.

Αν θέλετε να ασκήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα δικαιώματα έχουμε αναπτύξει μια ηλεκτρονική φόρμα για να κάνουμε την άσκηση των δικαιωμάτων σας απλή και αποτελεσματική – κάντε κλικ εδώ.

Η παρούσα πολιτική θα πρέπει να σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα πώς χρησιμοποιούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες, εξηγεί λεπτομερώς τους τύπους των προσωπικών πληροφοριών που συλλέγουμε, σε τι τις χρησιμοποιούμε και σε ποιους ενδεχομένως να τις κοινοποιήσουμε. Αν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με τη παρούσα πολιτική ή τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα προσωπικά σας στοιχεία, που δεν βρίσκουν απάντηση εδώ ή μέσω της ηλεκτρονικής μας φόρμας , παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail info@globalfoods.gr.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι τα αιτήματα για πρόσβαση σε δεδομένα, διαγραφή κ.λπ., εξετάζονται μέσω της φόρμας που αναφέρεται παραπάνω (κάντε κλικ εδώ). Τα αιτήματα αυτά δεν μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία αν καταχωρηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λόγω του όγκου τους και της ανάγκης επαλήθευσης της ταυτότητάς σας πριν να μπορέσουμε να ενεργήσουμε με βάση το αίτημά σας. Αυτό είναι ακόμη ένα σημαντικό μέτρο ασφαλείας, ώστε τα προσωπικά δεδομένα να μην αποκαλύπτονται σε κανένα άτομο που δεν έχει το δικαίωμα να τα λάβει.

Δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο τέλος για να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα (ή να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα δικαιώματα). Εντούτοις, ενδέχεται να σας χρεώσουμε ένα εύλογο τέλος, σε περίπτωση που το αίτημά σας για πρόσβαση είναι σαφώς αβάσιμο ή υπερβολικό. Εναλλακτικά, σε τέτοιες περιπτώσεις ενδέχεται να αρνηθούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας.

Επιπροσθέτως και στο βαθμό που έχετε αυτό το δικαίωμα, δικαιούστε να υποβάλλετε παράπονο απευθείας στη σχετική εποπτική αρχή (Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων , http://www.dpa.gr/)

  1. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Η Πολιτική Απορρήτου ενδέχεται να αλλάζει ανά διαστήματα και οποιεσδήποτε αλλαγές στη δήλωση απορρήτου θα σας κοινοποιούνται μέσω ειδοποίησης στον ιστότοπό μας.

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο