banner

οι πιστοποιησεισ μασ

Το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας της Global Foods δεσμεύεται να τηρεί υψηλά πρότυπα ασφάλειας τροφίμων, συμβατά με τις διεθνείς αρχές και απαιτήσεις, για όλα τα προϊόντα και τα υλικά συσκευασίας, που παρέχονται στους συνεργάτες μας. Εφαρμόζεται Σύστημα Διαχείρισης Ασφαλείας Τροφίμων (HACCP), όπου όλα τα προϊόντα διατηρούνται ανάλογα με το είδος τους και την κατηγορία τους, ISO 22000:2018, εξειδικευμένο στην εξασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και σύστημα ιχνηλασιμότητας.

Μέσω της εφαρμογής κατάλληλων διαδικασιών, διασφαλίζεται ότι όλα τα προϊόντα, που λαμβάνονται και είναι διαθέσιμα στην αγορά, πληρούν τις απαιτήσεις τόσο της εθνικής, όσο και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.  

Παρακολούθηση ψυκτικών θαλάμων (με καταγραφικό)

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι θάλαμοι των ψυγείων ψύξης και απλής κατάψυξης, καθώς και οι θάλαμοι βαθιάς κατάψυξης, ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης, χωρητικότητας από 50 m3 και άνω, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κατάλληλα όργανα αυτόματης καταγραφής για τη συνεχή παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας του αέρα, στην οποία βρίσκονται τα τρόφιμα που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Τα καταγραφικά συστήματα μόνιμης εγκατάστασης, συμμορφώνονται με το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN12830 περί καταγραφικών συστημάτων. Η καταγραφή της θερμοκρασίας ή/και της υγρασίας θα πρέπει να γίνεται από ηλεκτρονικά μηχανήματα εφοδιασμένα με μνήμη κατά τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον ανά 15 λεπτά), ώστε να διατηρούνται για ένα τουλάχιστον έτος.

Η διοίκηση της εταιρείας έχει καθορίσει τους εξής στόχους σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των τροφίμων:

  • Παροχή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών.
  • Προσαρμογή των προμηθευτών στις απαιτήσεις της εταιρείας για την ασφάλεια των τροφίμων και των υλικών συσκευασίας.
  • Χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων για τη βελτιστοποίηση της ασφάλειας των τροφίμων κατά την παραλαβή, αποθήκευση, ανασυσκευασία και διάθεση των προϊόντων.
  • Διάθεση των προϊόντων σύμφωνα με τους κοινώς αποδεκτούς όρους των συμβάσεων.
  • Υψηλή ικανοποίηση των συνεργατών.
  • Ελαχιστοποίηση των μη συμμορφώσεων.
  • Συνεχής και εκσυγχρονισμένη εκπαίδευση όλων των εργαζομένων σε διαδικασίες και διεργασίες του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
Μετάβαση στο περιεχόμενο