Salcis
Η λέξη S.A.L.C.I.S. είναι ακρώνυμο και βγαίνει από τους όρους “Società Anonima Lavorazione Carni Insaccati Siena” που σημαίνει Ανώνυμος Σύλλογος Επεξεργασίας Αλλαντικών Siena.
Η ιστορία ξεκινάει το 1941, όπου λόγω του πολέμου και τον περιορισμό των πόρων, οι κρεοπώλες της Σιένας αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να επεξεργαστούν το χοιρινό κρέας της περιοχής. Λίγο αργότερα, κατά το 1960, ξεκίνησε και η επεξεργασία του πρόβειου γάλακτος και η οικογένεια Morbidi γίνεται ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας.
Ο κύριος λόγος που τους οδήγησε τη δεκαετία 80′ να γίνουν εκτροφείς προβάτων ήταν για να δημιουργηθεί μια πλήρη αλυσίδα εφοδιασμού και για να δωθεί μια ιδιαίτερη προσοχή στη πρώτη ύλη. Φτάνοντας στο 2015 , όπου δημιουργείται το κατάλυμα προβάτων στην περιοχή Fogliano, 2 χιλιόμετρα έξω από τη πόλη Siena, το οποίο αποτελεί πρότυπο κατασκευής για την καλή διαβίωση των ζώων.