Αρτοσκευάσματα

Η μπρουσκέτα είναι ένα αρκετά λεπτοκομμένο φρυγανισμένο ψωμί.

Γνωστό ως το τέλειο ορεκτικό με το χέρι με πολλές επιλογές στολίσματος.

Η κλασική focaccia είναι ένα είδος ψωμιού με μαλακή ζύμη παρόμοια με αυτή της πίτσας, πάχους δύο ή τριών εκατοστών. Έχει  κυψελωτή δομή στο εσωτερικό και μια πολύ λεπτή χρυσή κρούστα στην επιφάνεια. Είναι γεμάτη εσοχές που συγκρατούν το λάδι, το αλάτι, το δενδρολίβανο ή οποιοδήποτε συστατικό προστίθεται στην επιφάνεια. 

Eίναι ένα παραδοσιακό λεπτό και τραγανό ψωμί από τη Σαρδηνία. Περιέχει αξιοσημείωτες θρεπτικές ιδιότητες, αλλά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο σε περιπτώσεις ορισμένων μεταβολικών ασθενειών, όπως ο διαβήτης και η υπερτριγλυκεριδαιμία.

Είναι ένα ιταλικό σάντουιτς που κατασκευάζεται από δύο φέτες μαλακό λευκό ψωμί, χωρίς την κρούστα, συνήθως κομμένες σε τρίγωνο.

Ο όρος Tramezzino προέρχεται από τη λέξη “tramezzo”, εννοώντας τον χρόνο που καταναλώνουμε το σάντουιτς, μετά το πρωινό και πριν το μεσημεριανό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο