Nutrition Trends
Στην Global Foods πιστεύουμε πως η σωστή διατροφή καθορίζει την υγεία μας, βελτιώνει τη διάθεσή μας και συνεισφέρει στην πνευματική μας ανάπτυξη. Όλα μας τα προϊόντα υπάγονται σε ποιοτικούς και διατροφικούς ελέγχους και ανταποκρίνονται πλήρως στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της καθημερινότητας.
Για εμάς, έχει μεγάλη σημασία να παραμένουμε πάντα ενήμεροι σχετικά με τις νέες τάσεις και τις μεταβαλλόμενες διατροφικές συνήθειες, ώστε να προσφέρουμε στους συνεργάτες μας, τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας, προσαρμοσμένα σε οποιαδήποτε διατροφική ανάγκη.
Η διατροφή χωρίς γλουτένη είναι μια διατροφική προσέγγιση, που την εξαιρεί από τα γεύματα. Συνήθως εμπεριέχεται σε τρόφιμα, όπως ψωμί, ζυμαρικά, δημητριακά και κράκερς, και έχει την ικανότητα να προσδίδει ελαστικότητα στη ζύμη, βοηθώντας την να φουσκώσει και να κρατάει το σχήμα της δίνοντας στο τελικό προϊόν μια αφράτη υφή. Η αυστηρή τήρηση της συγκεκριμένης διατροφής προστατεύει όσους πάσχουν από κάποια πάθηση σχετιζόμενη με την γλουτένη από ανεπιθύμητες φλεγμονώδεις, ανοσολογικές και αυτοάνοσες αντιδράσεις.
Τα βιολογικά προϊόντα προωθούν την υγιεινή διατροφή καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά και είναι πιο θρεπτικά από τα συμβατικά, με καλύτερο άρωμα και γεύση.
Πιο συγκεκριμένα τα βιολογικά προϊόντα γεωργίας, παράγονται με αυστηρά φυσικές μεθόδους, χωρίς τη χρήση συνθετικών χημικών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων ή Γενετικώς Τροποποιημένων Οργανισμών (Γ.Τ.Ο.). Αντίστοιχα, για την παραγωγή των βιολογικών ζωικών προϊόντων, ισχύουν για την τήρηση των πρακτικών καλής μεταχείρισης των ζώων, η απαγόρευση χρήσης ορμονών και ο περιορισμός της χρήσης αντιβιοτικών.
Η vegetarian διατροφή είναι επαρκής διατροφικά και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και το περιβάλλον. Βασίζεται κυρίως στη μη κατανάλωση κρέατος, πουλερικών, θηραμάτων, υποπροϊόντων σφαγής ζώων και σε ορισμένες περιπτώσεις και στη μη κατανάλωση ψαριών και οστρακοειδών. Περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα τροφίμων, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους, ενώ ανάλογα με τον τύπο της vegetarian διατροφής που ακολουθεί ο καθένας, μπορεί να περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά.
Μια διατροφή vegan ακολουθείται από άτομα, που επιλέγουν να αποκλείσουν εντελώς τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν καταναλώνουν κρέας, πουλερικά, θαλασσινά, γαλακτοκομικά, αυγά και συχνά ακόμη και μέλι. Κάποιοι επιλέγουν μια διατροφή vegan για λόγους υγείας ή απώλειας βάρους, ενώ άλλοι για ηθικούς και περιβαλλοντικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, τα τρόφιμα θα πρέπει να πληρούν όλες τις απαιτήσεις της vegan διατροφής, διατηρώντας παράλληλα την υψηλή θρεπτική αξία τους.
Η kosher διατροφή περιλαμβάνει ένα σύνολο διατροφικών οδηγιών, που τηρούν συγκεκριμένες πρακτικές προετοιμασίας και κατανάλωσης των τροφίμων. Τηρείται αυστηρή απομόνωση τόσο των γαλακτοκομικών προϊόντων, όσο και των προϊόντων κρέατος, χρησιμοποιώντας διαφορετικά σκεύη μαγειρέματος για κάθε κατηγορία.
Απαγορεύεται η βρώση συγκεκριμένων ειδών τροφής, όπως χοιρινό κρέας, οστρακοειδή και τα περισσότερα είδη εντόμων. Είναι απαραίτητο να διασφαλίζεται ότι τα ζώα, που καταναλώνονται, θηλάζουν την τροφή τους και έχουν διχόνυχα, ενώ τα θαλασσινά πρέπει να διαθέτουν πτερύγια και λέπια για να θεωρούνται kosher.
Η halal διατροφή περιλαμβάνει ένα σύνολο αρχών διατροφής, που αφορούν επιτρεπτά (halal) και απαγορευμένα (haram) τρόφιμα και τις μεθόδους προετοιμασίας τους. Οι αρχές της συγκεκριμένης διατροφής, επικεντρώνονται κυρίως στην τήρηση ηθικών και υγειονομικών πρακτικών κατά την κατανάλωση των τροφίμων και δεν περιέχουν ποτέ ουσίες από χοιρινό κρέας, αίμα και αλκοόλ.